Tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling (Ariel Calypso)

Tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling

Ta deg sammen. Hva betyr det egentlig? Når jeg sitter og gråter, for så å ikke kunne puste fordi jeg er så redd. Jeg ser en voldelig eks som egentlig ikke er der, men jeg ser han allikevel.  Jeg prøver å kaste ting på han men det flyr bare rett gjennom og inn i veggen.  Ingenting får han til å flytte på seg eller holde kjeft.  Han skriker, maser og sier at jeg må hoppe ut av vinduet for å kverke meg selv. Han sier jeg må ta en blyant og stikke den i øyet til den første personen som kommer inn døra. Det er ikke noe rart jeg blir redd.  Og du sier jeg må ta meg sammen. Er du helt god i hodet eller?  Det er umulig å ta seg sammen  når man er drit redd og vil heller bare dø enn å ha det sånn.

Du tror jeg kødder når jeg sier at jeg ikke vil legge meg på sengen. En seng som gir meg flashbacks og dårlige, veldig dårlige minner. En seng hvor jeg har blitt lenka fast og voldtatt av tre forskjellige personer. Og så ber du meg om å legge meg  ned fordi jeg er trygg der? Greit nok, kanskje jeg er det. Det er jo tross alt personer som passer på meg. Men når man får flashbacks er det som om det skjer om igjen. Du vil at jeg skal legge meg ned å bli verre istedenfor å stå oppreist hvor jeg kan prøve å kontrollere meg selv. Men når man hallusinerer og ser alle de personene som har gjort meg vondt. Nei takk, jeg legger meg ikke ned. Jeg vil heller stå i et hjørne og prøve å roe meg ned. 

Du gir meg medisiner 5 ganger om dagen så jeg blir roet ned. Men gjett hva? De fungerer ikke. Jeg er fortsatt urolig og noen ganger livredd. Greit, de gjør meg litt trøtt kanskje men de roer meg ikke ned innvendig. Det hjelper hodet mot tankekjør, men det hjelper ikke kroppen min så mye. Jeg husker jeg tok nesten 20 Atarax og det hjalp faktisk veldig lite. Medisiner har jeg nesten ingen tro på lenger. 

Du sier jeg må dusje hver dag. Jeg hater å dusje. Det er ikke fordi det er kaldt når man går ut av dusjen, eller fordi jeg orker rett og slett ikke. Jeg har blir filma for mange ganger i dusjen til at det å faktisk stelle seg i dusjen naken er problematisk. Jeg greier heller ikke røre meg selv og tørke meg med håndkle etterpå fordi jeg får flashbacks av å gjøre det. Som er det jeg prøver å unngå i hverdagen.

Men, det kommer et men her. Takk til du som satt deg ned ved siden av meg og snakket til meg når jeg hadde det vanskelig. Du som ba meg om å ta kontroll over dette  og finne styrke til å ikke høre på stemmene. Takk til du som maste på meg for å få i meg litt mat. Selv om jeg ikke spiste mye var det bra at du gav meg noe jeg likte.  Takk til kjæresten som var den stemmen som gjorde at jeg kom meg gjennom det verste. Takk til du som ikke kjefta på meg for å kaste ting rundt når jeg frika ut. Takk til du som pusta med meg når jeg måtte roe ned pusten ellers hadde jeg besvimt. Takk til du som spurte om jeg ville være med på ting hele tiden istedenfor å sitte på rommet mitt hele dagen. 

Rom med en seng. Ganske bra at det ikke er noe der jeg kan skade meg med. Helt tomt nesten. Et klesskap, seng, en pult og en stol. Stolen tok de vekk siden jeg kastet den rundt. Du som gav meg en kuledyne som var utrolig beroligende, mer enn medisiner, jeg må si at jeg jeg nærmest elsker deg. Den hjalp utrolig mye for anfallene mine. Nå er jeg endelig ute etter en uke innlagt. Derfor jeg ikke har postet noe på bloggen siden PC'n var hjemme. Jeg trodde jeg skulle bare bli der over helgen, men det ble vist litt lenger allikevel. Takk til alle vaktene som passet på meg i dager jeg hadde mange anfall.#blogg #hverdag #følelse #personlig #psykose #sykehus #dissosiativlidelse #schizofreni #ptsd #sykdom #syk


  18 kommentarer i "Tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling"

Postet av: Rikard S. Larsen
<3 Klem <3
01.12.2016, 18:14
URL: http://samfunnsblikk.blogg.no/
Postet av: arielcalypso
Rikard S. Larsen: <3
01.12.2016, 18:40
URL: http://arielcalypso.blogg.no/
Postet av: Lena Marie Andreassen
Tøff du. Og jeg tror du hjelper mange med din histore. Klem fra Lena
01.12.2016, 19:00
URL: http://lenaandreassen.blogg.no
Postet av: arielcalypso
Lena Andreassen: Takk. Ja, jeg håper på det :)
01.12.2016, 19:10
URL: http://arielcalypso.blogg.no/
Postet av: Nina
Du er utrolig sterk som deler dette, og det skal du ha! Jeg har trua på deg, og at du finner den styrken du har og bruker den godt, - på deg selv! Jeg leser det du skriver, og kjenner meg igjen i opplevelsene, men ikke i det du opplever som reaksjoner på dette. Vi er forskjellige, vi mennesker, og har forskjellige måter å takle overgrep på. Jeg har min måte, din kropp/sinn reagerer på din måte. Uansett så kommer vi til å overleve, med hodet høyt og selvrespekten. Du er smart (det ser jeg av språket ditt), vakker og unik! Masse lykke til videre, og nyt desember!

Stor klem fra en leser :-)
02.12.2016, 01:16
Postet av: arielcalypso
Nina: Tusen takk! :)
02.12.2016, 06:55
URL: http://arielcalypso.blogg.no/
Postet av: mairho
Det var tøft å lese. Du har gått igjennom mye hører jeg, og du er utrolig sterk! Medisiner har jeg heller ikke særlig mye tro for, etter erfaring. Stå på <3
02.12.2016, 12:59
URL: http://mairho.blogg.no
Postet av: arielcalypso
mairho: Takk :)
02.12.2016, 14:11
URL: http://arielcalypso.blogg.no/
Postet av: Bitte-Louise
Så tøff du er. :)
03.12.2016, 15:38
URL: http://bittelouise.blogg.no
Postet av: arielcalypso
Bitte: Takk :)
07.12.2016, 16:34
URL: http://arielcalypso.blogg.no/
Postet av: headrace
Neineinei huff, kan jo ikke få atarax mot sånt!! Det er jo helt på tur. Ikke mist helt troa på medisiner, selv om de ikke er 100% av svaret så kan det virkelig hjelpe til å komme gjennom det verste og unngå å retraumatiseres så sinnssykt, så man kan komme seg fortere. Men for at det skal ha noe for seg så man må jo få riktige medisiner..! Og god hjelp i tillegg, av den typen som man ikke finner i felleskatalogen. Kjempetøft av deg at du deler det du går igjennom på en så rett fram og direkte måte. Håper du har det bedre nå!
06.12.2016, 03:39
URL: http://www.headrace.blogg.no
Postet av: arielcalypso
headrace: Tusen takk! :)
07.12.2016, 16:35
URL: http://arielcalypso.blogg.no/
Postet av: Anja-Kristin Frantzen Leirdal
Dette var tøft å lese.. Ønsker deg alt godt i fremtiden <3
10.12.2016, 19:49
URL: http://anjakristinfl.blogg.no
Postet av: arielcalypso
Anja: Takk :)
14.12.2016, 11:44
URL: http://arielcalypso.blogg.no/
Postet av:
ikke enkelt sånne ting 😬
10.12.2016, 21:44
Postet av: Nathalie
Heier på deg <3 deler din mening at medisiner sjelden er så mye til hjelp da man blir immun. Søk deg en kuledyne hos hjelpemiddel sentralen som du kan ha hjemme. Vi bruker det mye på jobben med urolige brukere. Har en fantastisk effekt. Håper du kan få leve ett normalt liv skjønne deg. Mvh Nathalie
11.12.2016, 08:33
Postet av: arielcalypso
Nathalie: Ja, kanskje det. Tusen takk! <3
14.12.2016, 11:46
URL: http://arielcalypso.blogg.no/
Postet av: Nora Piscopo
<3 Du er sterk
23.03.2017, 10:45
URL: http://Piscopon.blogg.no

Skriv en kommentar

hits