Ariel Calypso - -

New nails

På Onsdag var jeg på Angel nails & Supply på Strømmen storsenter. Jeg fikk lagt akryl negler. Det tok en times tid som var kortere  enn jeg hadde trudd det skulle ta. Men jeg ble kjempe fornøyd med dem. Jeg valgte naturlige siden jeg syntes det ser best ut. Også kan jeg ta på hva slags neglelakk jeg vil fordi de naturlige er "base coat". I mitt hue iallfall er det det, haha. Lange negler har alltid vært en av favorittene mine. Selv om mine negler var faktisk lenger enn disse hadde jeg lyst til å prøve fake en stund. Jeg elsker resultatet og kommer helt sikkert til å dra dit flere ganger.

Jeg har også skaffet meg netflix, så nå blir det mye filmer og serier på meg. Skal se ferdig vampire diaries som jeg låner av kjæresten så skal jeg se på serier der.
Hva syntes du om neglene?
Har du prøvd akryl negler før?

 


#blogg #hverdag #negler #nails #design #rosa #akrylnegler #tatovering #tattoo

PTSD - Er jeg gal?

Er jeg gal? Ja, nei? Jeg kan sikkert være begge deler. Mesteparten av tiden så er svaret nei. Snakk høyt til meg og jeg får panikk. Sett på høy musikk eller noe med mye bass så friker jeg ut.  Dessverre har jeg naboer som spiller dundrende musikk. Ofte. Hver dag. Flere ganger om dagen. Jeg sitter som vanlig på rommet mitt og ser på vampire diaries som jeg låner av Storm. Jeg er på sesong 5. Så plutselig  slenger naboen med døra. BAM! Den høye lyden og jeg blir sittende der gråtende og får ikke puste. Dessverre er dette noe man ikke får gjort noe med da naboen min har sin egen diagnose. Jeg blir nervøs av den andre naboen min som spiller dunke musikk som høres veldig tydelig gjennom veggen. Jeg får flashback av eksen som spiller høy musikk mens han gjør hva faen han vil med meg. Bassen tåler jeg bare ikke. 

Jeg gjenopplever det han gjorde. Jeg blir sint og irritert av ting jeg ikke burde. Jeg blir ofte lei meg. Jeg har vanskelig med nærhet, noe som kjæresten min forstår og han tar ting i mitt tempo. Jeg kan føle meg helt alene, selv om det er folk rundt meg. Selv om jeg sitter i en samtale. Jeg greier ikke konsentrere meg om noe. Selv å  male blir vanskelig for meg. Jeg har søvn problemer. Jeg våkner opp midt på natta vettskremt og må legge meg under senga for å føle meg trygg igjen. De siste gangene nå har jeg vært med Storm så da er alt jeg gjør å klemme han hardt så går det vekk uten at jeg må under sengen for å få tilbake kontrollen. Jeg går rundt og venter på at ting skal skje igjen. Frykten min tar over hele tiden. Jeg får angst bare av å tenke på å få angst, eller at frykten skal komme luskende bort til meg. Jeg får magesmerter og hodevondt av alt dette. 

Jeg får anfall og kaster ting på eksen min selv om de bare går rett gjennom han. Han pleier å stå i dør åpninger, som er litt hemmende for meg. Siden da får jeg ikke gått ned og spurt om hjelp av personalet. Jeg setter meg heller  i en krok og blir der helt til han er borte. Det fungerer ikke alltid så når jeg har sittet der en time eller to og personalet kommer inn prøver de og få meg ut av trygghets kroken min. De prøver å få meg til å sette meg i senga eller sofaen. der som jeg pleier å se eksen min sitte. Noe som får fram frykten enda mer. Så da prøver jeg å si nei til å gå ut. Men jeg må gå litt ut av hjørnet uansett ellers går de aldri vekk. Så da steller jeg meg en meter eller to unna trygghets kroken og ut i lyset. (Det er nesten ikke noe lys på rommet mitt) Jeg steller meg der så de kan se meg. Og se skadene, selv om de ikke pleier å være så store. Bare noen  blåmerker her og der og noen få kutt. Jeg blir veldig sensitiv ovenfor lyder, lys og berøring. Selvom noen ganger er det godt å bli klemt og passet på når man er redd som bare det. Men hvis jeg ikke er redd og får en klem blir jeg bare litt klaustrofobisk. Om jeg steller meg i trygghets kroken min når jeg ikke er redd blir jeg også litt klaustrofobisk.

Jeg reagerer også med å dissosiere. Jeg blir borte. Jeg kan sitte å se på en film og når jeg er fem minutter inn i filmen så plutselig er den slutt og det kommer rulletekst. Jeg mister tid. Jeg husker ikke noe i mellom der. Jeg har bare sittet der rolig og stirra på skjermen de 90 minuttene av filmen. Det er en beskyttelses mekanisme jeg har.  Noe som jeg skriver mer om senere. Det er veldig kjipt i mange situasjoner. Det ødelegger mye for meg. Jeg måtte slutte på skolen pga dette. Selv om skole er veldig viktig for meg. Men viktigheten med skole hjalp lite da jeg ikke greier å fokusere nok på det som jeg må egentlig være lys våken for å gjøre.

Er en person som ser noe som ikke er der og prater med de gal? For andre ser det ut som at man snakker med seg selv.  Eller er det en som kan sitte stille og ikke høre en dritt av det en annen person sier fordi stemmene inne i hodet er for høylytte til at man kan høre. Eller en som hyl griner fordi man ser eksen sin. Eller er det en som kan våkne opp med nye skader der man har blitt skadet av andre før og ikke huske åssen man har fått dem? Eller er det en som stirrer i en vegg i en time uten  å si noe? Jeg har blitt kalt gal pga alt dette. Men jeg vil ikke definere meg selv som gal, bare fordi jeg har noen utfordringer som ikke er min feil. Utfordringer som andre har påført meg, noe som jeg trenger hjelp til å kontrollere.
 

#blogg #hverdag #sykdom  #syk #personlig #ptsd #personlig #helse

Day Of The Dead

Jeg elsker denne stilen. Day of the dead (De dødes dag)  er en  er en meksikansk feiring. Jeg ble litt for ivrig, så den ble ikke sånn perfekt.  Men jeg er redd for at jeg ødelegger den hvis jeg fortsetter ¨fikse på den. haha. Jeg brukte faktisk ikke så lang tid på denne som de andre jeg har malt. Men jeg skal absolutt lage flere med sånn mønster. Jeg prøvde en til før denne, men liker den ikke helt, så jeg må male den litt annerledes.  Hva syntes du om maleriet?
Har du hørt om "Day Of The Dead?

 


#blogg #hverdag #maleri #art #kunst #hair #painting #ansikt #hår #beauty  #håndverk #rihanna #dayofthedead #roser #rose

Planer for 2017

Ha ikke fått blogget hele julen og derfor sier jeg god jul nå og godt nytt år nå. Endelig er det 2017. Et nytt år som jeg har mange planer, og forhåpentligvis så blir det som jeg har tenkt. Alle har nok noen nyttårs løfter som man lover at skal skje når man først kommer inn i et nytt år. Men jeg tipper at halvparten av de løftene ikke skjer. Sånn er det vell med oss alle. Her er mine som jeg vet kommer til  skje, eller som jeg iallefall tror kommer til å skje. 

1. Spise sunnere
Jeg skal kutte ut pizza, og lunsj hos McDonalds og bytte ut milkshake med Smoothie. Jeg skal velge mye sunnere i matveien for min helses del. Det har blitt mye godteri de siste månedene.  Som nå må ta slutt. Jeg merker på tennene mine at jeg må stoppe litt med det. Jeg skal drikke vann og melk isteden for så mye brus. 

2. Flytte inn med kjæresten.
Vi har planer å flytte for oss selv. Gleder meg. Det blir digg å sove med han hver dag, våkne med han hver dag og henge med han mer enn bare annen hver helg. Han hjelper meg bedre enn de på omsorgsboligen jeg bor nå. Siden de ikke kan holde meg der så blir det nok å flytte ganske så snart egentlig. Det håper jeg iallefall. Vi kommer til å ha det super bra. Jeg trenger den tryggheten han kan gi meg som jeg ikke får på boligen pga de andre som bor der.

3. Trene
Jeg skal bli skikkelig fit og trene 4 ganger i uken. Jeg er glad i kroppen min sånn som den er men jeg vil få litt mer synlige muskler i magen og armene mine. Har hatt lyst på dette lenge og nå har jeg sjansen til å få det til siden jeg ikke har så mye annet å gjøre akkurat nå for tiden. Skal også prøve å trene opp ryggen min. Jeg må bli litt sterkere i overkroppen. Eller, jeg må ikke. Jeg vil. Beina er det lite vits i å trene opp, de er jeg sterk nok. Har så mye muskler i beina at det nesten blir litt for mye.4. Male til andre enn meg selv
Jeg skal male noen bestillinger som dere har sendt inn. Det er bare å sende inn flere. Jeg har malt en del allerede. Jeg elsker å male portrett av andre enn Rihanna. Jeg pleide å male gratis men siden det tar så himla lang tid å male så er prisen satt opp litt. Prisen varierer fra 600 og oppover så det er bare å sende en melding her eller på facebook

5. Begynne på skole
Det er ikke mange av dere som har fått det med seg men jeg har måttet slutte på skolen pga reisen dit. Jeg greier ikke ta toget lenger. Jeg får panikkanfall og besvimte den siste gangen jeg tok toget til skolen. Så derfor måtte jeg slutte. Også pga sykdom så greier jeg ikke skolen akkurat nå. Så jeg håper på å begynne igjen i August. 

6. Bli mentalt bedre
Jeg har schizofreni, PTSD og dissosiativ lidelse. Jeg skal prøve ¨bli bedre og droppe litt av medisinene mine og se om det bedrer seg etterhvert. Jeg prøvde her en stund å ikke ta dem men det ble for vanskelig for meg. Så nå skal jeg ta det sakte og jobbe meg gjennom det jeg sliter med. Kjæresten hjelper meg mye. Skal prøve å være litt mer åpen med psykologen min og så prøve å få litt hjelp der. Selv om de tar utredningen min på nytt og dette tar jo evigheter så jeg får nok ikke så mye hjelp de akkurat nå. Men skal jo flytte til Kongsvinger igjen så da får jeg en ny en noe som er litt kjipt siden jeg har blitt litt kjent med de jeg har nå.

 

Har du noen ting du skal gjøre i 2017?

 

#blogg #hverdag #følelse #personlig  #dissosiativlidelse #schizofreni #ptsd #sykdom #syk  #nyttår #jul

hits