Ariel Calypso - - hits

Innlagt på sykehus eller omsorgsbolig?

Jeg tenkte jeg kunne skrive litt om forskjellen med å være innlagt på et sykehus i 9 måneder og det å være på en omsorgsbolig i et og et halvt år.  Det er nok mange som lurer  hva jeg gjorde med tiden min på sykehuset og der jeg er nå. Vel. Jeg driver å ser på serier, tegner og maler. Det gjorde jeg på sykehuset og det gjør jeg på omsorgsboligen også. Jeg tenkte jeg også kunne skrive litt om forskjellene og likhetene med å bo på disse stedene.  

Likheter:

1. Turer ut. På sykehuset fikk jeg dra ut så mye jeg ville. Ut på senteret, dra på kino, dra ut å spise. Dra ut på det meste egentlig.  De fikset alt for meg. Det får jeg også gjort på omsorgsboligen. Den eneste forskjellen her er at jeg ikke drar på kino siden det er bråkete hjemme når jeg kommer tilbake. Jeg trenger stillhet etter jeg har vært på kino og det får jeg ikke på omsorgsboligen.

2. Personal. Hele døgnet har jeg noen jeg kan snakke med hvis jeg trenger det. Det er omtrent helt likt. Jeg har en dagskontakt og en kveldsvakt som kan hjelpe meg med ting jeg trenger. Det er mindre på natt siden da sover jo alle, men det er nok personal her hvis det skulle ha skjedd noe.

3. Perm. Jeg fikk perm en del ganger på sykehuset, men ikke lange permer. På omsorgsboligen har jeg perm en ukes tid og noen ganger 2 uker. Så jeg er mye borte fra boligen. Noe som egentlig er godt for da får jeg mye tid med kjæresten min.

Forskjeller:

1. Bråk. Det var ikke noe bråk på sykehuset, det var så stille at man kan sitte i gangen å sove. På omsorgsboligen er det så mye støy at jeg har konstant vondt i hodet. Det er sjelden det er stille her. Men det bor jo en del folk her som driver med sitt så det er ikke noe rart at det er litt støy.

2. Å bli trodd på. Noen ganger når jeg har kuttet meg og det var blod på gulvet trodde alle at det var maling. Jeg skjønner hvorfor. En gang så trodde jeg at jeg blødde men så var det maling, haha. Da var jeg i psykose da så det forklarer seg selv. Men at de trodde det fortsatt er ikke noe gøy. Det er over et år siden.

3. Bilturer. På sykehuset fikk jeg  sitte i bilen 1 times tid mens vi bare kjørte rundt. Det roet meg skikkelig ned. Men her jeg er nå må de tenke på budsjett og pengene de bruker på det. De kan jo ikke bruke all verdens på det bare fordi jeg vil sitte i bilen.

4. Større rom. På sanderud hadde jeg et rom og et bad. Her har jeg to rom men må dele bad. 

5. Husleie. Jeg betaler for å bo på en omsorgsbolig. På sykehuset betalte jeg selvfølgelig ikke.


 

#blogg #hverdag #sykehus #foto #omsorgsbolig #rødthår #hår #sminke #makeup #hair #beauty #skjønnhet

 

Jeg savner han

Den følelsen av at noe mangler. Den følelsen av tomhet. Den følelsen at man går rundt og venter på  noe hele tiden. At man ikke får gjort noe annet en å tenke på den personen. Du gråter når han er borte, du gråter rett etter han drar  og du føler at du ikke får gjort noen ting uten han. Han er konstant i tankene mine. Jeg blir trist av å tenke på han når han ikke er i rekkevidde. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å bare sette meg ned og prøve å finne på noe annet for å døyve smerten jeg får av at han ikke er tilstede. Han betyr så mye for meg. Han får meg trygg med en gang. Bare det å høre stemmen hans roer meg ned. Jeg blir overlykkelig når jeg ser han.  Jeg blir ulykkelig når jeg ikke får vært i nærheten av han.  Bare det å se på han gjør meg glad. Når han tar på meg er den beste følelsen, han gjør så det kribler i hele meg. Jeg elsker at han ler og smiler. At han er lykkelig er alt som betyr noe for meg.

Nå er det en uke igjen til jeg får se han og røre han igjen. Det føles ut som en evighet egentlig. Men det er jo bare en simpel uke. Det er vanskelig nok å være en dag uten han. Den dagen han drar fra meg er verst. Da gråter jeg med en gang jeg skal legge meg siden jeg er vandt til  å sove i armene hans. Selv om en seng ser et av de utryggeste stedene jeg vet om er jeg trygg når han er ved siden av meg. ansett hvor jeg er eller hva jeg gjør er jeg alltid trygg med han. Den følellsen av trygghet er sjelden. Men den har jeg altså funnet i Storm. 

Har du en sånn trygg person du vet at du kan lene deg på?

 

 

#blogg #hverdag #trygg #personlig #trygghet #foto #bilder #trend #savn 

De beste tingene som har skjedd meg

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om de beste tingene som har skjedd i livet mitt. Det er ingen rekkefølge, altså nr 1 er ikke bedre enn nr 2. Jeg bare skrev opp det som kom opp i hodet mitt først. Jeg tenkte jeg kunne utfordre noen av dere til å skrive om det beste som har skjedd i livene deres, det hadde vært litt gøy å lese om. 

1. Kjæresten. Eller nå kan jeg vell si forloveden min. Han er noe av det beste som har skjedd meg. Vi har vært sammen i et år nå, og han tar så godt vare å meg etter alt som har skjedd meg. Han tar ting i mitt tempo.  Han er utrolig tålmodig med meg. Han hjelper meg med traumene mine og ting jeg ikke klarer selv. 

2. Familien. Jeg er så glad for at jeg har fått så mye bedre kontakt med familien min etter jeg kom ut fra sykehuset. Jeg har ønsket å ha bedre kontakt med de lenge, men det er en grense på hva man får gjort når man er innlagt så langt vekk fra alle sammen. 

3. Rihanna. På tumblr har jeg nesten litt over 97.000 følgere der jeg poster Rihanna daglig. Hun følger meg også på instagram. Hun følger meg på 2 av brukerne mine der, og det er veldig gøy å tenke på. Hun liker bildene mine innimellom, men jeg er ikke på der så veldig mye for tiden. Så da blir det litt vanskelig å få henne til å se det jeg poster. Men uansett. Hun er min inspirasjon til så og si alt, kunsten min, moten min også hører jeg å musikken hennes hele tiden. Selvom R&B og pop ikke er favorittene mine så liker jeg det meste hun lager.

4. Kunst. Talentet mitt for kunst er jeg så glad for at jeg har. Jeg er veldig flink til å få alt til å se estetisk fint ut. Jeg er også blitt flinkere og har utviklet teknikken min. Jeg er mye flinkere til å tegne afrikanske damer enn europeiske. Det er nok fordi jeg har tegnet og malt Rihanna i 5 år nå.

5. Omsorgsbolig. Selv om det er mye hder jeg ikke liker er det et bra sted som gir eg hjelp når jeg får anfall. Så det er ikke fullt så dårlig. Er litt usikker på om jeg vil ha denne på "De verste tingene som har skjedd i livet mitt" eller denne, haha. men jeg går for denne. Jeg stoler jo litt på noen av de som jobber her. Mange er sånn sett hyggelige men ikke så jeg vil snakke med om mine dypeste tanker liksom. Da snakker jeg heller med Storm. 

6. Sanderud. Dette sykehuset gjorde virkelig alt de kunne for å hjelpe meg. Jeg er en helt annen person enn den jeg var før jeg var der. De var hyggelige og det var spesielt 2 personer der jeg stolte på. Hun ene ba jeg skrive en quote på et papir til meg som jeg senere tatoverte på hånda. Det står "These Things Take Time" som betyr at å stole på folk tar tid, men det skjer.

 

Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?


#blogg #hverdag #personlig #sykdom #

1 års Jubileum

I dag, den 10. September har jeg og Storm vært sammen i et år. Det har gått veldig fort. Mitt forrige innlegg handlet om å stole på folk. Som jeg nevnte da er at han er den jeg stoler mest på. Han betyr så utrolig mye for meg. Han har hjulpet meg til å bli en helt annen person en den jeg var tidligere. Jeg var en redd liten jente som ikke hadde blitt behandlet så veldig bra av eksen sin.  Hun var en jente som trodde at alt skulle bare gå nedover i livet hennes. Men når han kom i bildet så var det ikke sånn i det hele tatt. Jeg hadde gått inn i en myr som jeg bare sank lenger og lenger ned i. Jeg greide ikke komme meg ut derifra alene, men han tok hånden min og dro meg sakte men forsiktig opp så jeg ikke skulle få det samme sjokket som hvis dro meg opp med en gang.

Jeg møtte noen som fortalte meg alt om seg selv, en som slapp meg inn. En som jeg trodde jeg skulle like å være med. Og det viste seg at var sant, når vi hadde møttes hverandre en stund så falt alt på plass. Han var forsiktig og tok alt i mitt tempo. Noe som jeg virkelig trengte akkurat da. Vi hadde det gøy hele tiden og koste oss skikkelig når vi var sammen, det gjør vi fortsatt. Han har hjulpet meg til å bli så mye sterkere mentalt enn det jeg var. Jeg tåler så mye mer nå enn det jeg gjorde. Jeg har fått en rustning av han som jeg bruker. 

Han har hjulpet meg med traumene mine, de er ikke så ille som de var. Flashbackene mine er mindre og varer kortere. Svarte øye er snill og ikke slem. Altså snill til å være en 8 åring. Jeg tør å snakke med fremmede. Jeg har blitt nærmere med familien min. Jeg kan holde ut nesten en hel dag på tusenfryd hvor det er mange folk og mye lyder. Jeg har blitt sterkere med å stå imot selvskading. Jeg greier å være meg selv blandt folk jeg kjenner. Jeg kan holde øyekontakt hvis jeg absolutt må. Jeg kan kle meg sånn som jeg vil uten at jeg blir bekymra for åssen jeg ser ut. Jeg kan ta bilder av meg selv uten å bli trist over hvor stygg jeg ser ut.

 Han kommer aldri til å vite hvor mye jeg trenger han nå. Jeg har blitt helt avhengig av å ha han i livet mitt.  Alt føles så mye bedre når han er i nærheten og alt faller litt fra hverandre når han er borte en stund. Jeg ble skikkelig forelska med en gang og nå elsker jeg han så mye at jeg ikke greier  se for meg et liv uten han i det.

 

Hvor lenge har du vært sammen med din kjære?

 

#blogg #hverdag #personlig #storm #kjæreste #boyfriend #jubileum #1år #glad #sykdom

 

Det er ikke alltid enkelt

Det å stole på noen er det som er viktigst i et forhold. Enten det er et venneforhold eller kjæresteforhold. Uansett forholdet er det noe av det grunnleggende. Men det er ikke alltid like enkelt når du har blitt såra av de som skal være der for deg. Eksen min var et mareritt, han har gjort at jeg ikke stoler på noen. Jeg tror den jeg stoler mest på er Storm. Han har vist at han er til å stole på. Selv om jeg vet dette er det ikke enkelt for meg å stole på noen. Han er vel den som gjør at jeg har fått et bedre perspektiv av hva et forhold skal bestå av. Det å være trofast. Det å vise omsorg. Å bry seg om de små tingene. Å lytte. Patricio pleide å slå meg, så alle forhold jeg har hatt har jeg trodd dette er normalt. Men det er jo ikke sånn. Å slå noen er aldri greit, bare når det er selvforsvar, sånn som jeg måtte hele tiden med han. De gangene jeg slo fikk han vanligvis beina mine i magen også, siden han slengte meg ned på gulvet.

Så det å stole på noen igjen tar tid. Det tar lang tid. Jeg greier ikke å stole på folk 100% fordi jeg er redd for at det samme skal skje meg igjen.  Å bli slått, å bli voldtatt, å bli ydmyket så hardt at alt du vil gjøre er å bare synke ned i jorden og dø. Jeg har det sånn innimellom, men da forsvinner jeg langt inni meg selv og en annen del av meg tar over. En del som gjør at jeg ikke husker noe av det jeg sier eller gjør. Så det å få noens tillit tar tid, men det er verdt det for begge/alle personene involvert.

På boligen her jeg bor er det vanskelig å stole på personalet. Det er jo jobben dems å skrive ned det som skjer, men innimellom skriver de ned litt for mye. Men nå har jeg funnet noen jeg faktisk kan fortelle alt til, noen som holder det for seg selv. Så det blir enklere for meg å snakke med noen.  Noen ganger er jeg redd jeg kan klikke på en person som har sagt  videre det jeg har sagt til den personen. Det har skjedd med så og si alle vennene jeg har, så derfor er det nesten umulig for meg å stole på venner også. Jeg har da noen gode venner ihvertfall, men skulle ønske jeg hadde flere. 

Men hvem trenger vel venner. Så lenge man har familien og kjærersten sin er det ikke alltid nødvendig med venner. Jeg har jo venner, men det er ikke alltid jeg føler at vi er venner, siden det er nesten alltid jeg som må begynne samtaler og spørre om å finne på noe.  Men jeg gir ikke opp bare fordi de ikke spør meg om å finne på noe. Vennskap man har hatt i mange år er verdt å prøve å holde på. Men nok om det. Venner, familie eller kjæreste.. det er alltid bra å ha noen man kan stole på.

 

Stoler du på mange folk?
 #blogg #hverdag #personlig #sykdom #foto #svarthvitt #ptsd #stole 

Svar på spørsmålsrunden

1. Blir du noen gang vant til stemmene?
Nei, ikke egentlig. Stemmene kommer og går hele tiden. De er her når jeg er nervøs og jeg blir liksom aldri vant til dem. De sier det samme for det meste, men noen ganger kommer de veldig brått på.

2. Hvordan flettet du håret ditt?
Jeg flettet det ikke. Ei som jobber der jeg bor flettet det for meg. Hun er veldig flink. 

3. Kan du vise i feks en flettevideo hvis det er du selv?'
Som sagt tidligere er det ikke jeg som har fletteet så jeg kan dessverre ikke poste noe video. Men du kan søke på "box braids" på youtube kommer det opp masse! 

4. Vet du hvorfor du fikk schixofreni? Jeg har sett dokumentaren stemmene i hodet på nrk og de som var i den forklarte at det var noe i fortiden som gjorde at de ble syk?
Jeg er egentlig ikke helt sikker på hvorfor, men jeg fikk det da jeg var liten siden jeg har hatt stemmer og hallusinasjoner og vært paranoid siden jeg var veldig liten. Så egentlig tror jeg at jeg bare var litt overfølsom for historier og sånn så jeg begynte å se på ting. Også når jeg var i tenåra ble jeg utsatt for vold og andre ting som jeg har skrevet om før. Så jeg tror det bidro litt.

5. Går du på medisiner?
Ja, jeg går på medisiner, jeg går på Seroquel, Abilify, Circadin, Truxal og vitaminer.

6. Hva gjør du på fritiden?
Jeg maler, går turer, hører på musikk, er med kjæresten, spiller playstation, og tar bilder

7. Hva drømmer du om her i livet?
Jeg drømmer om å bli en kunstner, eller arkitekt. Jeg er allerede interiørkonsulent, så det er veldig gøy. 

8. Jobber/skole?
Pga sykdom kan jeg ikke jobbe, og skole greier jeg heller ikke. Jeg har PTSD og det fucker opp det sosiale livet mitt. Pluss andre sykdommer som ikke gjør at jeg fungerer fint i hverdagen. Men jeg har planer om  å jobbe på en interiør butikk eller noe. Eller noe med kunst, ja, en av de delene.

9. Hva er det rareste du noen gang har spist?
Mark på brødskive tror jeg det må bli, haha.

10. Hvis du måtte velge. Ville du da enten levd sånn at du hører og ser alt 2 og et halvt sekund etter at det har skjedd? Eller vært offer for en forbannelse som gjorde at absolutt ALT du eier og har ble pakket inn i hardplast med mindre du berører det med en halvtimes mellomrom? Begge alternativene er ut livet.
Uff, haha. Kanksje den første må det bli da. Jeg hadde ikke orket den siste. 

11. Banan eller leverpostei? xD
Jeg elsker begge delene. Men det blir nok banan.

12. Du har snakket om at du har blitt "tvunget" til sex før. Ett personlig spørsmål du IKKE trenger å svare på. Men har/hadde du frykt når du ble sammen med Storm? Eller var det vanlig for deg og ha samleie?
Jeg hadde jo lit frykt il en grad. Men når jeg først møtte han på den første daten vår, viste jeg at jeg ikke hadde noe å frykte. Jeg frykter jo det egentlig hele tiden uansett hvem jeg er med. 
Ja, det var vanskelig i begynnelsen. Men nå har jeg ikke noe problem med det siden jeg stoler fult og helt på Storm.

13. Hvordan er rutinene der du bor? Føler du at de hjelper deg godt nok?
Jeg får medisiner kl 9 om morgen så da står jeg opp. Så surfer jeg litt rundt på nettet. Litt facebook, wish, tumblr og instagram. Så finner jeg på noe med personalet. Jeg går turer med dem. Jeg spiller biljard. Og så når klokken er ca 5 spiser vi middag, men hvis jeg ikke liker middagen så får jeg lage min egen etter de andre er ferdig på kjøkkenet.  Etter jeg har spist surfer jeg litt rundt igjen. Vi pleier å dra ut på feks Strømmen storsenter innimellom. Også tar jeg noen bilder hvis det er sol ute og fint vær. Blogging pleier å skje på kvelden sånn rundt 7-9 tiden. Og da legger jeg meg.

14. Klarer du å være ute sammen med venner? Eller kun med kjæresten/familie?
Jeg har ikke vært ute med venner på lenge. Selv om jeg savner noen av de. Men det er lettere for meg med kjæresten og familien siden de er nærme meg når jeg er i Kongsvinger. Men jeg skulle ønske noen av  vennene mine tok kontakt med meg for å prøve å finne på noe snart.

15. Shopper du alene eller har du med noen fra der du bor? Har du ofte opplevd å få "anfall" på et senter
Jeg har med noen hver gang jeg skal ut på noe. Ja, det har jeg. Men jeg prøver å fokusere på alt annet siden det er så mye å fokusere på så det går fort over faktisk. Men hvis det ikke går over av å se på tingene går jeg bort til en klesbutikk og rører på klærene for å finne ut hva slags stoff det er og om det er stretchy og sånn.

16. Hva slags telefon har du? Er du fornøyd?
Jeg har Samsung Galaxy S4 og er veldig fornøyd. Den er litt knust foran, men den fungerer like fint.

17. Hvor bor du nå? Hvilken by?❤
Jeg bor i Fetsund men har adresse i Kongsvinger. Så jeg bor liksom på begge stedene. Jeg bor hos mamma i Kongsvinger annenhver uke. Jeg skal nå til kongsvinger igjen før bursdagen min for å feire. Jeg skal flytte inn med kjæresten i år så vi flyttet etterhvert til Kongsvnger.

18. Har du noen mål innen året? Og i fremtiden?
Ja, flyting hvertfall. Gå ned 10 kilo. Trene litt mer. Flytte i et hus og starte en familie med Storm. Gå skolen helt ferdig og bli kunstner eller arkitekt. Er litt usikker der enda. 

19. Hvor handler du mest klær?
Jeg handler mest på nelly.com og Bik Bok. De har de fineste klæra.

20. Favorittmat/farge?
Kylling og ris er favoritt maten min, dethar det vært i alle år. Favoritt fargen er Lilla.

21. Liker du dyr? I så fall hvilke/hvilke ikke?
Jeg liker all slags dyr. Jeg skal kjøpe en katt nå snart snart som skal være hos mamma til jeg og Storm flytter.

 

Har du noen flere spørsmål svarer jeg på de i kommentarfeltet. 

 

#blogg #personlig #hverdag #spørsmål #spørsmålsrunde #svar 

50 ting som gjør meg sint

1. Vaske hender. Når folk ikke vasker hendene etter de har vært på do. Hvor ekkelt er ikke det?

2. Bønner. Bønner i taco. Æsj! Hvem har bønner i taco kjøttet. Kanskje de i andre land og sånt, men i Norge så er det fy-fy!

3. Anklaget. Å bli anklaget for noe man ikke har gjort er drit kjipt. Men sånn er jo menneskeheten, de fleste skal legge skyld på andre isteden for å ta konsekvensene selv. 

4. Bli kjeftet på. Når læreren kjefter på meg når en venn snakket til meg først.

5. Nei. Folk som ikke skjønner at "nei" er et nei.

6. Fattig. Å være fattig. Alle har vel opplevd å vært blakke en stund før  man får penger inn på konto igjen.

7. Parfyme. Folk som ikke greier å bruke parfyme.

8. Hunde bæsj. Alle har vel tråkket i hune bæsj når de var små. Den lukten er ikke noe godt, og det er egentlig bare å kaste skoa hvis du ikke idder å vaske det vekk. Blæh. Folk som ikke tar opp driten er også irriterende, for da hadde man jo ikke tråkket i det hvis de hadde tatt det opp.

9. Host. Folk som hoster og ikke holder seg for munnen. Det er så irriterende, haha.

10. Tå. Den følelsen når du slår tåa mot noe hardt med et uhell. Auch!

11. Mobbing. Jeger så lei av at unge jenter og gutter skal bli mobbet for bare dårlige grunner. Ingen, absolutt ingen fortjener å bli mobbet.

12. Toalett. Menn som ikke greier å ta ned den do ringen etter de har vært på dass.

13. Paradise Hotel. Jeg skjønner ikke meningen med dette. Er egentlig bare teit hele greia. Min mening ihvertfall.

14. Tyggegummi. Tråkke i det er bare ekkelt.

15. Melk. Folk som lar melken stå så lenge på bordet at når du skal drikke fra den så er det sånne bittesmå klumper i den.

16. Rydde. De som ikke greier å kaste søppel når ting er tomme. At de greier å bare la det ligge der i en uke eller to er helt ubegripelig.

17. iPhone. Folk som er helt hekta på iPhone, jeg syntes Samsung er best.

18. Negler. Det å brekke en negl helt inn til kanten av fingertuppen er så vondt!

19. Rasisme. Jeg har aldri skjønt poenget med å rakke ned på folk bare pga hud tone, alle er jo like uansett.

19. "Rape culture". Jeg hater folk som syntes det er morsomt normalisere voldtekt. . Det er faen meg ikke noe å spøke med heller. Samme med selvmord og sykdommer. 

20. Brus. Når brusen er blitt tam, det er så trist. Jeg greier ikke drikke tam brus.

21. Skriking. Når unger skriker eller voksne også, men spesielt unger, det gjør meg kjempe trist.

22. Priser på medisin. Jeg skjønner ikke hvorfor medisin må være så dyrt, det er ikke alle som har råd til å kjøpe så mye medisin de faktisk trenger.

23. Mental helse. Folk som ikke tror på at det finner mentale sykdommer. Folk som tror det er lett å bli kvitt.

24. Mat. Når man lager mat til noen og de ikke spiser det når man vet de liker det.

25. Dårlige hårdager. Når man må bruke lue eller caps fordi håret ser så ille ut.

26. I siste liten. Jeg hater når folk skal gjøre alt i siste liten. Pakk tingene en dag før du skal dra og gå/kjør/sykle til jobb/skole/avtaler sånn at du kommer 10-15 minutter før du egentlig skal være der.

27. Være sen. Jeg hater å være sen til noe. Det er den verste følelsen ever. 

28. Utroskap. Dette er det verste marerittet jeg har. At noen skal være utro mot meg igjen. Patricio var utro en gang(som jeg vet om), men det gjør meg ikke så stort egentlig, fordi jeg ikke bryr meg om han.

29. Egoisme. Når egoet til noen er så stort at det er umulig å prate med dem.

30. Løs mat. Supper, gryter og sauser er noe jeg sjelden spiser, eller så og si aldri.

31. Varme. Jeg får utslett. Hodepine, svimmel og så besvimer jeg ofte. Det skjer mye på sommeren, uheldigvis.

32. Løgn. Jeg liker ikke folk som lyver om ting, selv om det bare er små ting. Man må fortelle sannheten uansett hvor fæl den er.

33. Varmt vann. Det er noe av det verste jeg vet. Men jeg liker ikke iskaldt vannheller. Sånn kald men ikke for kald liksom, haha.

34. Trenge seg på. Jeg liker ikke når folk bare går inn på rommet mitt uten å spørre om de kan få lov til det. 

35. Tur gåing. Når folk på boligen ikke vil gå tur fordi de ikke gidder når de egentlig skal være der for meg når jeg trenger noen å snakke med. Det er enklere å snakke når jeg går enn å sitte, men de ser ikke ut til å forstå det.

36. Parykk. Jeg  hater parykker som ikke har lace front. Da ser de ikke ekte ut i det hele tatt

37. Mygger. Jeg er allergisk mot mygg. Jeg får store røde hevelser selv om jeg ikke klør på det.

38. Sykdom. Når folk tror at de med schizofreni og multippel personlighetsforstyrrelse er farlige. 

39.  Pc'en klikker. Jeg hater når pc'en skrur seg av når jeg driver å redigerer bilder også har jeg ikke lagret enda.

40. Middag. Å bestemme hva som er til middag er ikke alltid like enkelt.

41. Poke. Når man blir poket på facebook.

42. Kylling. Det irriterer meg når folk ikke greier å lage ordentlig kylling. Jeg vil ha tørr kylling.

43. Batteri. Når kameraet er tom for batteri og jeg må lade det opp midt under en photoshoot.

44. Nakken. Å ha vondt i nakken er ikke gøy i det hele tatt.

45. Vaske klær. Det hadde vært mye bedre hvis jeg kunne ha gjort det uten å måtte spørre folk og bli sett på mens jeg skal drive med klesvask.

46. Dørhåndtak. Jeg hater å røre dørhåndtak og sånn støtte stang som er overalt oppover trappetrinn og sånn. Det er så mange bakterier der.

47. Dusje. Jeg liker ikke dusje. 

48. Mennesker. Jeg liker ikke mennesker generelt. De blir for fake.

49. Alarm klokke. Når alarmen går av har jeg bare lyst til å hive den i veggen, men jeg kan jo ikke det.

50. Heis. Jeg blir så nervøs av heiser.

 

Kjenner du deg igjen i noen av disse?

 

 

#blogg #personlig #liste #hverdag #underholdning

 

50 ting som gjør meg glad

1. Pynte. Jeg er utdannet innen interiør, så så klart jeg er veldig interessert i det. Jeg elsker å drive med det og jeg gikk ut med en 6 på eksamen innen interiør. Så må si jeg er flink til det også.  Dette er noe jeg kunne ha drevet med som jobb med kunst som hobby.

2. Kunst. Jeg som sagt før er veldig glad i å male og tegne.

3. Regn. Jeg liker å sovne til regnet utenfor som jeg hører dale ned på vinduet og asfalten.

4. Reise. Reise steder med familien eller storm gjør meg så glad, selv om det bare for eksempel er en 25 minutters tur til Sverige gjør det meg glad.Jeg og Storm var jo for ikke så lenge siden i Danmark, så det var veldig gøy. Jeg håper på å få gjort det i løpet av 2017 igjen.

5. God mat. Ordentlig mat som flesk og ris, eller kylling og ris eller potetbåter er så godt! Også pizza innimellom. Det blir litt pommfri og nuggets på Burger King også.

6. Familien. Mamma og pappa og brødrene mine. Tanter og onkler, fettere og kusiner. 

7. Baking. Jeg baker boller, kaker, brownies, ja, ganske mye egentlig. Creme Brulee er favoritten, selv om man kaller sikkert ikke det baking, haha. 

8. Lage mat. Jeg elsker å lage forskjellig mat, nå lager jeg veldig mye kylling og lasagne. 

9. Kjæresten. Han betyr jo alt for meg også alle de små tingene han gjør for å gjøre meg glad setter jeg så stor pris på.

10. Gå tur. Jeg går turer hver dag. Vanligvis rundt 45 minutter 2-3 ganger om dagen. Det er så forfriskende og det roer meg ned når ingen annen ting funker.

11. Is. På en varm dag som nå hvor det er 25 grader ute er det godt med litt is innimellom. Eller, heh, hver dag!

12.  Snø. Når det er sånn rundt 4-5 minus ute kan jeg være ute i flere timer. Det er så deilig med litt kulde.

13. Fjerne sminken. Det er den beste følelsen ever! Det er så deilig å ta en sminkefjerner og bare dra den utover ansiktet. Ta opp håret og slenge på seg joggebukser er også et must når jeg tar av sminken.

14. Ta bilder. Jeg elsker å ta bilder av natur og portretter. Det er noe av det beste jeg vet. Kommer til å ta noen bilder på bursdagsselskapet til meg og brødrene mine. Jeg liker også å se på gamle bilder.

15. Planlegge selskap. Jeg elsker å planlegge sånne ting. Jeg dekorerer lokalet(eller huset) så det ser bra ut. 

16. Musikk. Å høre på musikk er så avslappende og gir meg trygghet. Jeg liker å synge også men jeg høres ut som en kråke.

17. Trene. Jeg liker å trene litt sånn innimellom. Jeg føler meg skikkelig fresh etterpå. Men det blir litt vanskelig i lengden når treningsstudioet er langt borte.

18. Vann. Det høres kanskje rart ut, men jeg blir så glad av å se på vann, spesielt drikke det. Dagen blir 10 ganger så bedre av å drikke vann.

19. Parfyme. Jeg elsker når noen har på seg en god parfyme og jeg går bak. Storm har den beste parfymen jeg vet om hittil.  Den luker så godt.

20. Blogge. Jeg elsker å blogge. Det får meg til å føle meg litt nærmere familien når de leser det jeg skriver. Jeg liker også å skrive, derfor passer blogging meg perfekt.

21. Sove. Stillheten på natten og sove lenge. fuglene som kvitterer tidlig tidlig på morgen. 

22. Lilla. Fargen lilla gjør meg så glad. Jeg må ha lilla inne på rommet mitt og i klær.

23. Snakke. Jeg liker å snakke med Storm om ting jeg ikke kan snakke med noen andre.

24. Jakker. Jeg må gå med jakke uansett vær. Selv om det er 25 grader ute går jeg med jakken på.

25. Gi gaver. Ingenting er bedre enn den gleden ved å se ansiktene til folk lyse opp når du gir dem en gave. 

26. Grillmat. Ingenting er bedre enn grillet koteletter. 

27. Hjelpe. Jeg liker å hjelpe folk med diverse ting. Som å hjelpe mamma med å bære ut søppel eller hente ved.

28. Historie. Lese historie om vikinger og den tiden generelt er kjempe gøy. Jeg elsker å lese om runer og symboler. Jeg har jo tross alt en tatovering med "Ægishjálmr".

29. Filmer. Jeg elsker å sette med ned en Lørdagskveld med typen og se en film eller to. Eller hele dagen, hehe. 

30. Søndager. Hvem liker ikke å chille en hel Søndag uten å gjøre en ting.

31. Rihanna. Hun er mitt største idol og det at hun følger meg å instagram gjør verden min så mye bedre.

32. Vaske håret. Ja, jeg elsker å vaske håret men hater å dusje. Er ikke det rart?

33. Babyer. De er jo så søte og nusselige og ja, bare helt vidunderlige.

34. Italia. Jeg har aldri vært de men ønske noe så følt å dra dit. Hver gang  jeg kommer over noe med italia. Mat, tv, bøker, ja alt egentlig. Så må jeg bare se på det

35. Bryllup. Jeg ser på så mye bryllup på youtube at jeg gleder meg så mye til mitt eget bryllup. Greier nesten ikke vente. Men jeg må nok spare en del år først.

36. Ren hud. Jeg har nesten aldri vært plaget med kviser, men det siste året har jeg fått en del faktisk. Hvis du har noen tips mot kviser gjerne sleng igjen en kommentar.

37. Brun. De gangene jeg er brun er det så digg å være ute i shorts og topp, men nå er jeg bleik som en fisk. Så har du noen tips mot noen tabletter som fungerer gjerne sleng igjen en kommentar der også

38. Shakespeare.  Jeg liker å lese diktene hans. De er så fine. Jeg har en bok med haugevis av dikt som jeg leser veldig ofte, men det begynner å bli en stund siden nå så jeg tror jeg skal finne den fram snart.

39. Bade. Jeg elsker å bade ute i sjøen. Det er så behagelig å svømme rundt uten å reagere på klor som det er i svømmehalen.

40. Skøyter. Jeg går ofte på skøyter på vinteren når det er ordentlig is ute.

41. Pakker. Når jeg bestiller så mye fra wish glemmer jeg etterhvert hva jeg har bestilt så når jeg får pakken blir det nesten som en liten gave til meg selv.

42. Hår. Jeg elsker å driver med håret mitt, sette det opp og fikse det litt pent.

43. Sminke. Jeg sminker meg så og si nesten hver dag og jeg elsker åssen resultatene blir. Jeg poster mye sminke på bloggen min.

44. Mote. Jeg har alt for mye klær og jeg liker å følge moteblogger selv om det er sjelden jeg finner noen med den stilen  jeg liker. Jeg liker også å poste antrekk her på bloggen.

45. Helsen min. Jeg har bra helse nå for øyeblikket, ingen anfall på en stund og det går bare oppover.

46. Latter. Jeg elsker å høre familien, barn og Storm le. Det er så koselig å høre på.

47. Biljard. Jeg spiller biljard veldig ofte siden vi har det på huset her. 

48. Bowling. Jeg pleide å spille mye før men nå er det veldig lite av det.

49. Sykle. Jeg liker å sykle veldig mye. Men jeg jukser litt, jeg går oppoverbakken og sykler nedover. Hehe, det er jo nedoverbakkene som er morsomst.

50. Sjokolade. Nam, den normale melkesjokoladen uten noe inni. Den er digg med et glass Pepsi Max eller Cola.

 

Kjenner du deg igjen i noen av de punktene?#blogg #hverdag #liste #glad #personlig 

Når du føler deg trygg

Trygghet. Det er noe som kan komme sjelden eller hele tiden. For min del så er det sjelden. Jeg føler meg ikke trygg ute i Fetsund når jeg går tur der, så nå får jeg med meg noen fra boligen til å gå tur med meg. Når jeg er hjemme på permisjon får jeg enten Storm eller mamma til å gå tur med meg. Selv om jeg noen ganger har lyst til å å turer alene og høre på musikk. Men hvis jeg gjør det er trygghets følelsen borte. Den forsvinner lett. Den er der og plutselig ikke. Og den blir der, lenge. Den frykten jeg har for andre folk er der. Kanskje litt mindre enn før, men fortsatt er det mye frykt der.

Jeg føler meg ikke trygg noen steder egentlig, men når jeg er med Storm blir det annerledes. De som vil meg vondt må gå igjennom han først, og det skal jeg si deg blir vanskelig. Jeg kan gå ute og plutselig begynne å gråte fordi jeg tror noen kommer for å ta meg. Jeg er skikkelig paranoid. Men, det er for en god grunn også. Jeg har vært gjennom noen tøffe perioder i livet med vold, så klart blir jeg litt paranoid da, det er helt vanlig.

Men de gangene jeg føler meg trygg skjer jo innimellom. Når jeg ligger og sover ved siden av Storm føler jeg meg passet på. Når vi er sammen føler jeg at han går rundt å passer på at jeg ikke skal skade meg, at ingen andre sårer eller skader meg. Det er noe av det beste jeg har opplevd, at noen passer så godt på at jeg skal være trygg. Så trygg blir jeg med han. 

Det er nok mange flere enn meg som føler seg utrygg ute blandt mange folk, men du skal vite at det er da du er tryggest. Du er blant mange folk som ser hvis det skulle skje noe og alle ringer nok politiet hvis noen gjør deg noe vondt eller går imellom deg og den som eventuelt skal gjør deg noe. Det er mange modige folk der ute som hjelper. Du er som regel minst trygg hvor mindre folk det er rundt deg. Det er noe å tenke på.

 

Føler du deg trygg når du er ute og går?

 

#blogg #hverdag #trygg #personlig #sykdom #jente #helse

Selvmordstanker

Mange kjenner seg nok igjen i dette. De gangene da jeg får panikk anfall og ikke greier å roe meg ned har jeg bare lyst til å hoppe ut av vinduet. De gangene jeg får flashback av å bli slått har jeg bare lyst til å kutte håndledda mine for så å blø ihjel. Når jeg får flashback av å bli spent i bakken har jeg lyst til å bare gjemme meg i klesskapet og låse fast døren fra innsiden. Når jeg ser demon jenta vil jeg bare skrike. Når jeg hører stemmer som kommer fra overalt som bare slenger dritt til meg har jeg lyst til å kutte av ørene mine. Når jeg får flashback av å bli voldtatt vil jeg bare krype ned i et hull og bli der for alltid.

Jeg får mange tanker og følelser om gangen. Dette er noe som går igjen ofte, og det er skikkelig ødeleggende å tenke på dette. Men familie og kjæreste betyr alt for meg nå. Så jeg greier å stå på beina og ikke gjøre noe dumt. Jeg har prøvd å ta livet mitt før men jeg faila hardt. Jeg hadde ikke knyttet tauet ordentlig så den gikk opp. Det var skikkelig skremmende. Det rare var at pulsen min ikke gikk opp. Den var helt normal fra start til slutt.  Jeg har hoppa foran en bil. Men det gikk heller ikke så bra. Den kjørte sakte så jeg ble ikke truffet ordentlig.

Og til deg som har selvmordstanker. Selv om alt kan se mørkt ut, så er det lys i tunnelen. Det er alltid lys der. Selv om du må kjempe litt for å komme dit, så kan du komme dit uansett hvor dypt nede du er.  Hvis tankene dine tar mer og mer plass i livet ditt, snakk med en venn du stoler på, eller ta kontakt med lege din. De er alltid til å stole på med sånne ting. Snakk ut om ting og få hjelp til å håndtere det. Du trenger ikke gå igjennom det helt alene. 

De fleste har hatt selvmordstanker på en eller annen tid. Det er blitt ganske vanlig. Det er alvorlig men blir ofte ikke tatt på alvor. Kanskje fordi det er en stor klippe mellom å tenke og faktisk handle på tanken, men selv om det er et stort mellomrom burde vært eneste lille tilfelle av tanker bli tatt på alvor. Siden når tanken først er der og blir sterkere kan det fort skje en handling som kunne ha blitt stoppet hvis personen bare hadde blitt hørt på. 

 

 

#blogg #hverdag #personlig #foto #selvmord #selvmordstanker #menneske 

The Lonely Girl

Som nevnt tidligere har jeg sett en demon jente siden jeg var liten. Jeg postet for ikke så lenge siden et bilde av henne som jeg har malt. Jeg er ikke lenger redd henne. Jeg pleide å hyl gråte når jeg så henne fordi jeg var så redd. Hun ser så skummel ut. Men nå har Storm hjulpet meg med å innse at hun ikke er farlig i det hele tatt. Hun er nå blitt en god liten venn som jeg kan snakke med innimellom når hun kommer frem. Alt hun ville var bare å få oppmerksomheten min og ikke bli ignorert.  Hun ville bare ha en venn å snakke med. Hun ville bare ha noen som hun kunne føle seg trygg på.

Hun kom når jeg var liten og gjorde meg ingenting, hun bare sto der. Helt til jeg sa "herregud, la meg være i fred". Da klikka det for henne, hun begynte å komme bort til meg, slå meg. Kaste ting på meg, bite meg. Kutte meg. Hun pleide og komme rett opp i ansiktet. Hun pleide å ligge over meg i sengen så jeg ikke kom meg opp og ut av den. Hun hadde i det siste begynt å skrike til meg. Hun var trist og sint fordi jeg ignorerte henne når alt hun ville var å være der for meg, jeg var for redd til å innse det. Hun er bare en yngre versjon av meg. Hun er den personen jeg kunne ha blitt men isteden ble jeg meg.

Men så sa Storm at hun ikke kan skade meg eller gjøre meg noe, at det var jeg som gjorde det mot meg selv. Hadde det ikke vært for han hadde jeg aldri fått vite at alt hun ville var å ikke være uønsket. Han sa også at ingen er onde, de blir bare onde av grunner. Hun er bare en liten søt jente. Hun har nå blitt en lillesøster for meg. Hun heter svart øye og er 9 år gammel.  Jeg ser henne nå og da og snakker til henne når jeg kan og det ikke er folk rundt som kan få meg innlagt for å snakke med meg selv. Hun er kjempe hyggelig og morsom. Hun ser fortsatt litt skremmende ut med blodårer i ansiktet og sånn. Men sånn går det når man dømmer folk før man blir kjent med dem. "Don`t Judge A Book By It`s Cover".

 

 

#blogg #hverdag #personlig #demon #jente #fashion #schizofreni

Stemmene i hodet

Til deg som sier at jeg må roe meg ned fordi andre prøver å sover her i huset. Det er ikke bare så enkelt at jeg kan knipse med fingeren og si "nå er jeg rolig". Det fungerer ikke sånn. Når jeg står der i en krok og hører høylytte stemmer, tror du at jeg hører det du ser når du snakker lavt til meg? Eller når du er i gangen og jeg er på rommet og du skriker at "nei, ikke dunk hodet i veggen fordi folk prøver å sove". Tror du jeg greier å kontrollere panikken min så enkelt? Nei det gjør jeg ikke. Når stemmene skriker til meg at jeg er verdiløs og må dunke hodet i veggen.  Så klart gjør jeg det for å få dem til å stoppe å skrike det til meg. Det eneste som egentlig hjelper er å stå imot det dem sier. Men det er ikke så enkelt når du er alene om det og ingen er rundt for å distrahere meg. Det er nesten umulig å distrahere meg når jeg hører stemmer. De blir for høye og overdøver alt annet. De er skumle og derfor hører jeg på hva de sier. 

Og du som spør om jeg trenger hjelp til noe. Jeg hører ikke deg heller. Og nei, jeg trenger ikke hjelp fra deg, fordi det er ingen ting du kan gjøre når jeg hører stemmer. Men takk for at du prøver ¨være der for meg. Jeg liker at folk er rundt meg, men dere treger ikke snakke heller. Bare være der. Det fungerer det også, det er i hver fall bedre enn å være alene med stemmene. 

Til deg som prøver å få meg ut av kroken bak skapet mitt. Ikke engang gidd å prøve, jeg går ikke vekk fra kroken når jeg har det sånn her. Det er trygghets kroken min, som jeg har nevnt før. Jeg liker å gjemme meg bak skapet. Jeg foretrekker å være på et trangt sted hvor ingen kan røre meg. Så da vet jeg at stemmene ikke kan skade meg på noen måte. Jeg liker det spesielt da jeg ser demon jenta. Fordi hun kommer aldri bak der for en eller annen grunn. Så der forblir jeg alene. Med mindre personalet kommer bort da, de har en tendens til å komme nærmere. Det gjør heller ikke noe.

 

#blogg #hverdag #foto #syk #angst #personlig #meg #life  #anfall #panikk

Besvimte i natt

I natt har jeg vært veldig dårlig. Jeg fikk stemmer og greide ikke roe meg ned. Så fra klokka var ca 20.00 til 23.30 frika jeg ut og hyl grein. Men så ble det bedre en stund, helt til klokka var ca 04.30, så begynte stemmene å komme igjen. Så rundt en halv time senere så skulle jeg gå på badet. Men på vei ut av rommet mitt ble stemmene høyere og jeg ble svimmel. Så da datt jeg ned og jeg vet ikke hvor lenge jeg var der. Når jeg våkna måtte jeg fortsatt på do så jeg reiste meg opp og gikk ut i gangen og bort til døra. Jeg tok tak i dørhåndtaket og ble skikkelig svimmel igjen mens stemmene skrek til meg. Så besvimte jeg igjen. Når jeg våkna gikk jeg bre å la meg tilbake i kroken med dyner over og under meg så jeg lå litt mykt på gulvet. Jeg har aldri opplevd å besvime når stemmene blir høye. Det er helt nytt for meg. Så klart har jeg besvimt før, men av andre grunner. Så jeg syntes dette var litt rart. Kanskje det ble for mye for meg og kroppen min bare sa nei.
 

Har du besvimt før?#blogg #hverdag #kropp #sjel #besvimte #personlig #innlegg #schizofreni

Head full of shit

Hva er det som egentlig skjer med meg? Jeg får ikke sove, er trøtt hele tiden og orker ikke gjøre noen ting. Jeg våkner opp sikkert 10 ganger om natta og jeg sover bak skapet mitt i en krok fordi jeg er så utrygg. Naboen slenger med døra. Hyler. Har TV volumet på høyt. Og for meg som ikke ser på TV kan det bli litt uvant. Jeg er vant til stillhet. Noe som jeg ikke får her jeg bor. Bare når jeg er på permisjoner hjem til mamma og kjæresten er da jeg kan få ro. Jeg  prøver å sove men ender opp med å være våken hele natta i frykt for å hallusinere og så når jeg skal sove får jeg mareritt. Mareritt av å bli slått ihjel. Mareritt av å bli voldtatt. Mareritt av å bli glemt. Å bli forlatt. Å bli uelsket. Å bli torturert. Å miste familien, Å miste kjæresten, Ja. Alt surrer rundt i hodet mitt. Jeg får ikke sinnsro. Det kan jeg bare glemme. Jeg prøver å finne på noe med personalet hele tiden så jeg slipper å få disse tankene. Jeg prøver å holde meg opptatt med bloggen eller å male. Men noen ganger kan det bli for mye og jeg kommer tilbake til den slitne fasen hvor jeg bare vil sove, men da har jeg samme problemet. Alt går rundt i en ond sirkel og jeg vet aldri hva jeg skal gjøre for å få det til å stoppe.

Jeg friker ut og slår i veggen, jeg slenger meg selv mot veggen og jeg dunker hodet i veggen. Jeg vet det er dumt, men jeg husker nesten ikke at jeg gjør det. Det skjer når jeg dissosierer. Jeg blir borte. Noen ganger er det ei lita demon, som jeg har skrevet om før som driver å slenger kniver og steiner etter meg og skjærer meg opp. Hun kan slå meg, dytte meg, og bite meg. Jeg har nylig skjønt at det ikke er henne som gjør det, at det er bevisstheten min som gjør det mot meg. At det er meg selv som kutter og slår, selv om jeg kan tydelig se at det er henne. Jeg har malt henne  nå så dere kan se hva jeg ser. Jeg poster henne i et eget innlegg. 

 

#personlig #blogg #hverdag #foto #fletter #hår #schizofreni #ptsd #sykdom #mentalillness

 

Voldtekt

Dette er noe jeg egentlig ikke ville skrevet om, som jeg har brukt lang tid på å få skrevet ned.  Men jeg har blitt inspirert  til å skrive litt om dette. Det gjør vondt å tenke på dette, men jeg håper at det å dele med venner, familie og de som er rundt meg at dere kan bli bedre kjent med åssen jeg har det i hverdagen og at dere kan forstå dere bedre på meg. Altså, en voldtekt kan skje alle. Det skjedde meg. Fra en jeg kjente godt. Jeg har fått så mange kommentarer på at det er noe jeg å bare komme meg over og leve livet mitt uten denne frykten han har skapt, men det er ikke så lett. Det er ikke noe man bare kan komme seg over. Det går bare ikke. Jeg kan sikkert leve med det. Men det er stunder hvor man bare greier å leve seg tilbake til det øyeblikket det skjedde. Det er ihvertfall sånn for meg. Jeg har PTSD på grunn av dette. Så å komme seg over noe som dette funker ikke. Jeg går til og med inn og ut av psykose på grunn av noe av dette. 

Han kommer bort til meg. Han ser sur ut. Noe har sikkert skjedd gjennom dagen som får han til å være sur. Eller, shit, han er alltid sur. Han tar å kysser meg på kinnet og sier at han er glad for å se meg. Ja, særlig tenker jeg. Det han vil ha er noe jeg ikke vil gi. Han legger seg ned på sofaen og ber meg komme. Jeg setter meg ned foran han og han tar tak i nakken min og reiser seg opp. Han tar å strammer inn grepet rundt halsen min mens jeg sier "slipp meg" Han tar og dytter meg ned i sofaen og drar av halskjedet mitt og kaster det på bordet. Han tar den andre hånda si på brystet mitt og beføler seg rundt. Jeg ber han om  stoppe og prøver å dytte vekk armen som holder meg nede. Men det går ikke. Han er sterkere enn meg.  Han tar og holder meg nede med hånda si mens han prøver å kneppe opp buksa mi. Han reiser seg opp og tar av skjorta si. Nå som han ikke holder meg nede lenger reiser jeg meg opp fort og i det jeg begynner å løpe tar han tak i hestehalen min og drar meg tilbake. Jeg detter bakover på beina hans. Han blir sur og han bøyer seg ned og drar håret mitt bakover så hodet mitt kommer opp til han. "Unnskyld" sier jeg. Han godtar det og ber meg om å sette meg i sofaen. Jeg setter meg i sofaen og ser ned på tærne mine.Han ber meg om å ta av klærne mine og jeg tar tak i kanten av genseren min og drar den over hodet. Jeg reiser meg opp av sofaen og drar av buksa. Jeg lar undertøyet være på. Det liker han å ta av selv.

Han tar hånda si på brystet mitt og dytter meg forsiktig ned i sofaen. Han tar tak bak på BH'en min og tar den av. Han slipper den ned på gulvet mens han berører brystet mitt. Gud hvor mye jeg hater dette. Det føles ut som om han prøver å dra de av. Han koser litt med seg selv før han tar av trusa mi. Han tar tak i kanten av trusa mi og drar den sakte av som for  å prøve å pirre meg, men alt jeg syntes er at det er ekkelt å være naken foran han. Han drar den av og legger den også på gulvet. Han tar tak i beina mine og deler de på hver sin side av han. Jeg prøver å sparke og jeg treffer magen hans, han ble rød og bøyer seg over meg og tar tak rundt halsen min med begge hendene og sier noen ord jeg aldri kommer til å glemme. "Ro deg ned ellers henter jeg kniven og skyver den inn i deg".  De ekleste orda jeg noen gang har hørt.  Jeg tror han mente å kniv stikke meg, men kan hende han mente noe helt annet. Jeg roa meg ned og bare holdt han rundt armene og sa "Det går bra" Han begynte med en gang og slippe taket med dem ene hånda. Han sier at han ikke vil skade meg men hvis jeg gjør noe tull så må han. Han sier at det er min skyld at han må bli voldelig mot meg. Så klart så tror jeg på han og tror det er min skyld. Noe jeg fortsatt tror, selv om alle sier det ikke er min skyld.  Han tar tak i beina mine og flytter seg lenger fram, så tar han tak i midjen min og voldtar meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller si så jeg bare ligger der og gråter. Han legger merke til det og alt jeg vil er egentlig bare å dø. Jeg ville dø for å få det til å slutte. Han tar tak i hodet mitt og ber meg ti stille fordi det ikke tenner han at jeg gråter. Han stopper opp og prøver å få meg til å stoppe å gråte. Han stryker meg på kinnet og sier "Hysj". Jeg stopper å gråte og han fortsetter voldtekten. Han bare holder på mens jeg ligger og stirrer i taket. Jeg tenker ikke, jeg føler ikke. Alt jeg gjør er bare å ligge der. Kjempe imot hjelper ikke. Han er sterkere enn meg. 

Når han endelig blir ferdig går han opp og tar en dusj. Jeg ligger fortsatt på sofaen, sårbar og naken. Jeg vil bare ligge der og sove. Alt jeg vil er bare å kravle ned i et hull og bli borte for alltid. Jeg greier ikke gjøre noe. Jeg bare  lukker øynene. Jeg orker ikke å røre på meg. Jeg sovner. Så våkner jeg av at han går ned trappene fordi det knirker. Så skriker han til meg "Du må gå nå, moren din blir bekymra hvis du kommer hjem så sent" Jeg sier jeg er sliten. Han setter seg på bordet foran meg og tar opp klæra mine. Han hjelper meg med å kle på meg. Hvorfor vet jeg ikke. Han vil vel bare være snill så jeg ikke blir sur. Jeg er jo ikke sur. Jeg vet ikke hva denne følelsen kan kalles. Tom kanskje. Deprimert. Nedstemt.  Når jeg har på meg alle klæra tar jeg på meg ytterklæra og han tar tak i meg og sier hade. Ikke si dette til noen får jeg høre. Så det gjorde jeg heller ikke. Ikke til noen! Men etterhvert når jeg fikk nok sa jeg det til læreren min, og hun hjalp meg gjennom det. 

 

#blogg #hverdag #sykdom #vold #voldtekt #syk #personlig 

20 fakta om meg

1. Det jeg sliter mest med i hverdagen er PTSD'en min.

2. Jeg elsker Rihanna. Det beste er at hun følger meg på instagram. Føler meg veldig heldig der. Jeg prøver å få henne til å se kunsten min, men siden hun er aldri på når jeg er på så blir det litt vanskelig. Pluss at de hun følger spammer henne ned med masse piss.

3. Jeg skal søke inn på kunstskole i år.  

4. Jeg ser ikke på TV, men jeg ser på filmer og serier på DVD.

5. Jeg har funnet verdens beste kjæreste som betyr alt for meg.

6. Jeg har 3 eldre brødre. Den yngste er 7 år eldre en meg og den eldste er 10 år eldre.

7. Jeg spiser nesten bare kylling og ris. Jeg hater all annen mat. Det eneste annet som jeg spiser innimellom er  lasagne, pizza, nuggets, strimlet svinekjøtt og flesk. 

8. Jeg elsker å male. Noe som du kan se på bloggen min. Jeg har en drøm om å bli en stor kunstner en dag. Jeg har hittil hatt 3 kunstutstillinger. 

9. Jeg er snill, smart og omtenksom og vil alle sitt beste. Selv om det var noen tullinger som har vært idiot mot meg i flere år har jeg ikke mistet det. Jeg elsker å se folk glade. Smiling er noe av det beste jeg vet. 

10. Jeg er sterk fysisk og psykisk og jeg blir litt sterkere for hver dag som går.

11. Jeg mistet meg selv en stund men begynner å finne tilbake til mitt sanne jeg.

12. Jeg liker utfordringer.

13. Jeg har mange bamser i sengen for å føle meg trygg. Bamser som jeg holder rundt som en liten unge, haha.

14. Jeg har nesten ingen venner. Jeg bryr meg svært lite om å å nye venner. Men jeg vil veldig gjerne holde kontakten med de jeg har, selv om det ikke alltid er like lett når man bor langt unna hverandre.

15. Jeg elsker å ta bilder. Noe som jeg har etter bestefaren min.

16. Jeg får høre hele tiden at jeg burde bli modell. Noe som er faktisk ganske gøy. Men de fleste søker etter tynne modeller, og jeg liker vekten min som den er nå, så det skjer nok ikke med mindre det blir mer akseptabelt å ha litt er fett på kroppen.

17. Jeg har sko og jakke dilla. Har over 50 sko par og rundt 25 jakker. Det blir stadig flere og flere i garderoben. Jeg har ikke plass til alle klæra mine selv om jeg har en garderobe her jeg bor og en hos mamma. 

18. Jeg er bifil, men heller mest mot jenter. Men nå har jeg funnet en perfekt mann for meg. 

19. Jeg skal ta flere tatoveringer snart. En som det står "Pappa 1962" og "Mamma 1966" En som det står "4/4" som betyr at jeg er den 4 av 4 søsken. En på halsen av et slags mønster og en under brystet som er også et mønster.

20. Jeg har hatt 11 farger i håret før. Flere også egentlig, siden etter noen vask blenda det seg inn i hverandre og skapte nye nyanser.

Noen ting du kjenner deg igjen i?

 

#blogg #hverdag #fakta #meg #hår #sminke #mote #personlig #facts #kjæreste
 

halvårs jubileum

I går var det halvårs jubileumet til meg og Storm. Vi har vært sammen i 6 måneder allerede. Tiden flyr så fort. Vi har bare kost oss siden Torsdag og skal fortsette med det til Tirsdagen. Vi har spist god mat og ligget å snakket mens vi har hørt på musikk. Det er kos. Jeg elsker han så høyt at  det nesten er umulig å stoppe å smile når jeg ser han. Jeg blir så glad av å være i nærværet hans. Jeg har den typen som vil meg bare det beste og gjør alt for meg. Akkurat som jeg gjør for han. Han er så beskyttende og omtenksom. Han hjelper meg med alt og lærer meg mye i livet. Han er spesielt god til å hjelpe meg med traumer. Noe som jeg setter stor pris på å få hjelp til. Han er utrolig god å snakke med. Det finnes ikke ord for hvor god han er.

 Jeg har også tatt noen antrekks bilder som jeg skal poste på Tirsdag, siden jeg ikke har med ledningen til å overføre bildene nå. Mamma har vært flink fotograf denne denne gangen. Jeg gleder meg til å vise dere mer enn bare stilen min med sminke og malerier, men stilen min med klær også.
 

Hvor lenge har du vært sammen med typen/dama di?
 

#blogg #hverdag #love #kjærlighet #kjæreste #par  #foto #bilder #boyfriend
 

Planer for 2017

Ha ikke fått blogget hele julen og derfor sier jeg god jul nå og godt nytt år nå. Endelig er det 2017. Et nytt år som jeg har mange planer, og forhåpentligvis så blir det som jeg har tenkt. Alle har nok noen nyttårs løfter som man lover at skal skje når man først kommer inn i et nytt år. Men jeg tipper at halvparten av de løftene ikke skjer. Sånn er det vell med oss alle. Her er mine som jeg vet kommer til  skje, eller som jeg iallefall tror kommer til å skje. 

1. Spise sunnere
Jeg skal kutte ut pizza, og lunsj hos McDonalds og bytte ut milkshake med Smoothie. Jeg skal velge mye sunnere i matveien for min helses del. Det har blitt mye godteri de siste månedene.  Som nå må ta slutt. Jeg merker på tennene mine at jeg må stoppe litt med det. Jeg skal drikke vann og melk isteden for så mye brus. 

2. Flytte inn med kjæresten.
Vi har planer å flytte for oss selv. Gleder meg. Det blir digg å sove med han hver dag, våkne med han hver dag og henge med han mer enn bare annen hver helg. Han hjelper meg bedre enn de på omsorgsboligen jeg bor nå. Siden de ikke kan holde meg der så blir det nok å flytte ganske så snart egentlig. Det håper jeg iallefall. Vi kommer til å ha det super bra. Jeg trenger den tryggheten han kan gi meg som jeg ikke får på boligen pga de andre som bor der.

3. Trene
Jeg skal bli skikkelig fit og trene 4 ganger i uken. Jeg er glad i kroppen min sånn som den er men jeg vil få litt mer synlige muskler i magen og armene mine. Har hatt lyst på dette lenge og nå har jeg sjansen til å få det til siden jeg ikke har så mye annet å gjøre akkurat nå for tiden. Skal også prøve å trene opp ryggen min. Jeg må bli litt sterkere i overkroppen. Eller, jeg må ikke. Jeg vil. Beina er det lite vits i å trene opp, de er jeg sterk nok. Har så mye muskler i beina at det nesten blir litt for mye.4. Male til andre enn meg selv
Jeg skal male noen bestillinger som dere har sendt inn. Det er bare å sende inn flere. Jeg har malt en del allerede. Jeg elsker å male portrett av andre enn Rihanna. Jeg pleide å male gratis men siden det tar så himla lang tid å male så er prisen satt opp litt. Prisen varierer fra 600 og oppover så det er bare å sende en melding her eller på facebook

5. Begynne på skole
Det er ikke mange av dere som har fått det med seg men jeg har måttet slutte på skolen pga reisen dit. Jeg greier ikke ta toget lenger. Jeg får panikkanfall og besvimte den siste gangen jeg tok toget til skolen. Så derfor måtte jeg slutte. Også pga sykdom så greier jeg ikke skolen akkurat nå. Så jeg håper på å begynne igjen i August. 

6. Bli mentalt bedre
Jeg har schizofreni, PTSD og dissosiativ lidelse. Jeg skal prøve ¨bli bedre og droppe litt av medisinene mine og se om det bedrer seg etterhvert. Jeg prøvde her en stund å ikke ta dem men det ble for vanskelig for meg. Så nå skal jeg ta det sakte og jobbe meg gjennom det jeg sliter med. Kjæresten hjelper meg mye. Skal prøve å være litt mer åpen med psykologen min og så prøve å få litt hjelp der. Selv om de tar utredningen min på nytt og dette tar jo evigheter så jeg får nok ikke så mye hjelp de akkurat nå. Men skal jo flytte til Kongsvinger igjen så da får jeg en ny en noe som er litt kjipt siden jeg har blitt litt kjent med de jeg har nå.

 

Har du noen ting du skal gjøre i 2017?

 

#blogg #hverdag #følelse #personlig  #dissosiativlidelse #schizofreni #ptsd #sykdom #syk  #nyttår #jul

Tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling

Ta deg sammen. Hva betyr det egentlig? Når jeg sitter og gråter, for så å ikke kunne puste fordi jeg er så redd. Jeg ser en voldelig eks som egentlig ikke er der, men jeg ser han allikevel.  Jeg prøver å kaste ting på han men det flyr bare rett gjennom og inn i veggen.  Ingenting får han til å flytte på seg eller holde kjeft.  Han skriker, maser og sier at jeg må hoppe ut av vinduet for å kverke meg selv. Han sier jeg må ta en blyant og stikke den i øyet til den første personen som kommer inn døra. Det er ikke noe rart jeg blir redd.  Og du sier jeg må ta meg sammen. Er du helt god i hodet eller?  Det er umulig å ta seg sammen  når man er drit redd og vil heller bare dø enn å ha det sånn.

Du tror jeg kødder når jeg sier at jeg ikke vil legge meg på sengen. En seng som gir meg flashbacks og dårlige, veldig dårlige minner. En seng hvor jeg har blitt lenka fast og voldtatt av tre forskjellige personer. Og så ber du meg om å legge meg  ned fordi jeg er trygg der? Greit nok, kanskje jeg er det. Det er jo tross alt personer som passer på meg. Men når man får flashbacks er det som om det skjer om igjen. Du vil at jeg skal legge meg ned å bli verre istedenfor å stå oppreist hvor jeg kan prøve å kontrollere meg selv. Men når man hallusinerer og ser alle de personene som har gjort meg vondt. Nei takk, jeg legger meg ikke ned. Jeg vil heller stå i et hjørne og prøve å roe meg ned. 

Du gir meg medisiner 5 ganger om dagen så jeg blir roet ned. Men gjett hva? De fungerer ikke. Jeg er fortsatt urolig og noen ganger livredd. Greit, de gjør meg litt trøtt kanskje men de roer meg ikke ned innvendig. Det hjelper hodet mot tankekjør, men det hjelper ikke kroppen min så mye. Jeg husker jeg tok nesten 20 Atarax og det hjalp faktisk veldig lite. Medisiner har jeg nesten ingen tro på lenger. 

Du sier jeg må dusje hver dag. Jeg hater å dusje. Det er ikke fordi det er kaldt når man går ut av dusjen, eller fordi jeg orker rett og slett ikke. Jeg har blir filma for mange ganger i dusjen til at det å faktisk stelle seg i dusjen naken er problematisk. Jeg greier heller ikke røre meg selv og tørke meg med håndkle etterpå fordi jeg får flashbacks av å gjøre det. Som er det jeg prøver å unngå i hverdagen.

Men, det kommer et men her. Takk til du som satt deg ned ved siden av meg og snakket til meg når jeg hadde det vanskelig. Du som ba meg om å ta kontroll over dette  og finne styrke til å ikke høre på stemmene. Takk til du som maste på meg for å få i meg litt mat. Selv om jeg ikke spiste mye var det bra at du gav meg noe jeg likte.  Takk til kjæresten som var den stemmen som gjorde at jeg kom meg gjennom det verste. Takk til du som ikke kjefta på meg for å kaste ting rundt når jeg frika ut. Takk til du som pusta med meg når jeg måtte roe ned pusten ellers hadde jeg besvimt. Takk til du som spurte om jeg ville være med på ting hele tiden istedenfor å sitte på rommet mitt hele dagen. 

Rom med en seng. Ganske bra at det ikke er noe der jeg kan skade meg med. Helt tomt nesten. Et klesskap, seng, en pult og en stol. Stolen tok de vekk siden jeg kastet den rundt. Du som gav meg en kuledyne som var utrolig beroligende, mer enn medisiner, jeg må si at jeg jeg nærmest elsker deg. Den hjalp utrolig mye for anfallene mine. Nå er jeg endelig ute etter en uke innlagt. Derfor jeg ikke har postet noe på bloggen siden PC'n var hjemme. Jeg trodde jeg skulle bare bli der over helgen, men det ble vist litt lenger allikevel. Takk til alle vaktene som passet på meg i dager jeg hadde mange anfall.#blogg #hverdag #følelse #personlig #psykose #sykehus #dissosiativlidelse #schizofreni #ptsd #sykdom #syk

Godfølelsen

Jeg ble utfordret av en venn til å skrive et innlegg om noen ting som får fram godfølelsen i meg. Jeg tenkte dette var en god idè.  Det er ikke så mye som får fram godfølelsen i meg så her måtte jeg virkelig tenke. MEN jeg greide å ramse opp noen!

1. Kjæresten
Storm gjør meg utrolig lykkelig. Jeg blir alltid overglad når jeg er med han. Jeg blir aldri sur eller gretten. Han får meg til å føle meg trygg, noe som jeg sjelden gjør. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten han. Selv om vi bare har vært sammen i litt over 2 måneder, føles det ut som jeg har kjent han hele livet. Jeg kan snakke med han om absolutt alt mulig og han er alltids ærlig med meg. Noe jeg setter stor pris på i et forhold, men det gjør vell alle. Vi ser hverandre bare annenhver helg så vi får mye tid til å savne hverandre imens. Vi chatter så og si hele døgnet og på kvelden videochatter vi. Gleder meg til tiden jeg får med han i morgen.

2. TV-serier
Jeg er dilla på serier generelt. Ser på alt fra drama til horror. Men jeg må si favorittene min er Vampire Diaries, Buffy/Angel og American Horror Story. Jeg setter meg ned en fredagskveld etter en uke med skole og anfallene jeg får på tog til og fra skolen og ser på serier. Jeg elsker å sette meg ned med cola og litt godis og bare se på serier hele dagen.

3. Shopping
Som de fleste jenter elsker jeg å shoppe. Det blir mest nett shopping og veldig mye til kjæresten i det siste. Blir jo blakk av å handle gaver til han, haha. Men det er verdt det. Jeg shopper veldig mye på nelly.com, wish.com, og dragenshule.no. De gangene jeg shopper i butikker så er det på Strømmen storsenter. Prøver å få til å dratt dit en gang i uka.

4. Være kreativ
Jeg elsker å male, tegne og lage smykker. Så det blir det mye av i hverdagen min. De som har fulgt med på bloggen min ser mye av maleriene mine. Jeg elsker å male Rihanna, hun er jo så nydelig. Men jeg har veldig lyst en eller annen gang og prøve å lage en skulptur av henne i leire. Har sett på noen videor og det ser jo så gøy ut!

5. Smoothie 
Jeg har fått dilla på smoothien på SmoothieXchange på Strømmen storsenter. Jeg bruker å kjøpe Big Apple. Det er litt dyrt, koster 75kr for en smoothie, men det er verdt pengene. Det er sunt og jeg blir veldig mett av den, så jeg pleier å ta det som middag, Har gått ned 6kg de siste 2 månedene, og jeg tror det har litt å gjøre at jeg kjøper denne hele tiden  og da pleier det å være det eneste jeg spiser om dagen. Jeg spiser sjelden egentlig. Noe som jeg må prøve  forandre.

6. Musikk
Jeg elsker å høre på musikk, jeg blir så rolig av det. Det gjør jeg til og fra skolen, på skolen, hjemme og til og med når jeg dusjer. Jeg hører på all slags musikk, men mest trance. Også så klart Rihanna, Eminem og Audrey Gallagher. De er favorittene mine. 
 
Har du noen ting som gir deg godfølelsen?
 


#blogg #hverdag #følelse #personlig 

 

Meg og kjæresten

Vi har vært sammen i litt over en måned nå, men føles som så utrolig mye lenger. Han er den ene jeg har ventet på så lenge. Jeg greier ikke tenke på noe annet. Er så utrolig glad i han. Jeg fant en gentleman, noe som jeg aldri hadde trodd at jeg skulle finne. Jeg fant en som jeg føler meg utrolig trygg med, noe som er sjelden, siden jeg ikke stoler på noen. Men vi forteller hverandre alt, og ærlighet er det som man kommer lengst med. Jeg er vant til forhold som aldri har gått bra, altså vold. Så jeg har alltid trodd at jeg skulle bare finne voldelige folk, men det er såå langt fra sant nå. Han vil aldri skade meg sånn som eksen min gjorde. Er så fint å ha en man kan snakke med om alt. Han vet mye mer om meg enn noen andre. Mer enn de på Sanderud og ihvertfall mer enn de ansatte på boligen min. Han dømmer meg ikke for de problemene jeg har, og tro meg, det er mange. Han hjelper meg gjennom det. Han er skikkelig hjelpsom, omtenksom, morsom, snill, sjarmerende og til å stole på. Vi har det utrolig hyggelig sammen. Vi spiller spill sammen, ser på filmer, snakker om alt mulig og vell, ja. Det er aldri kjedelig med han.


Hvor lenge har du og din kjære vært sammen?

 

#blogg #hverdag #love #kjærlighet #kjæreste #par #øyer #foto #bilder #boyfriend